Bereken je besparing bij rijden op CNG!

l/100km
km/jaar

Jouw besparing per jaar € 0.00

Gebaseerd op prijzen van 31/08/2018

Hoe ver geraak je met € 50 aan brandstof in je tank?

Benzine, diesel of gas? Wanneer het aankomt op zuinig en goedkoop rijden, is gas veruit de meest voordelige brandstof. Wij deden alvast de test.

We vulden een benzine-, een diesel- en een CNG-wagen met € 50 aan brandstof. En wat bleek? Met een benzinewagen rij je 400 kilometer voor dit bedrag, bv. van Oostende naar Hasselt en terug. Met een dieselwagen rij je voor hetzelfde geld al 200 kilometer verder. Maar met gas raak je nóg verder: voor € 50 aan CNG rij je tot wel 800 km, dubbel zo ver als de benzinewagen.

Nog geen CNG-wagen gekozen?

Bekijk hier het uitgebreide aanbod van personenwagens en bedrijfsvoertuigen op CNG. Zo kunnen wij je berekening baseren op de wagen die het best bij jou past.

Bekijk alle modellen
14.06.2019

DATS 24 en PitPoint over de stijgende populariteit van CNG.

DATS 24 en PitPoint hebben een gemeenschappelijk doel: de CNG-infrastructuur in ons land verder uitbouwen en CNG-rijden beter dan ooit faciliteren.

Lees meer

13.06.2019

Nu ook garantie van oorsprong voor groene energie.

De Vlaamse Regering heeft het ontwerpbesluit rond garanties van oorsprong voor groene energie goedgekeurd.

Lees meer

11.06.2019

Gas als alternatieve brandstof voor vrachtvervoer

De transportsector zoekt continu alternatieven om de ecologische voetafdruk van vrachtvervoer te beperken. In die context wint LNG, aardgas in vloeibare vorm, terrein als alternatieve brandstof.

Lees meer

Meer blogartikelen