Uw vloot op aardgas, dat is groener
en goedkoper.

Rijden op aardgas

Steeds meer autoconstructeurs brengen hybride CNG-varianten van hun modellen op de markt. CNG staat voor Compressed Natural Gas. Dat is hetzelfde aardgas waarmee u uw bedrijfsruimtes verwarmt. De redenen waarom topautomerken in aardgashybrides investeren zijn duidelijk. Met een aardgaswagen wint u drie keer.

Kies voor aardgas en geniet van alle voordelen.

Rijd comfortabeler

Aardgas biedt een unieke, nog comfortabelere rijervaring. Uw vertrouwde merken hebben zowel personenwagens als bedrijfswagens op aardgas. Daarnaast geniet u van minder motorlawaai en rijdt u een pak zachter omdat een aardgasmotor minder trilt.

Rijd goedkoper

Rijden op aardgas heeft heel wat milieutroeven en dat wordt beloond door de Vlaamse overheid. U betaalt in Vlaanderen sinds 1 januari 2016 geen BIV en jaarlijkse rijtaks meer en daarbovenop vraagt een aardgaswagen minder brandstof- en onderhoudskosten. Uw onderhoudsfactuur daalt omdat een motor op aardgas minder snel slijt.

Rijd schoner

Klanten kiezen steeds bewuster voor ondernemingen met een maatschappelijk verantwoord imago. De omschakeling naar een wagenpark op aardgas vraagt een kleine investering voor een voelbaar resultaat. Een wagen op CNG stoot tot 23% minder CO₂, tot 70% minder stikstofoxiden (NOx) en bijna geen fijn stof of SO2 uit. Een fors lagere uitstoot zonder gedoe!

10 redenen om voor een wagenpark op aardgas te kiezen

  • Kleine investering
  • Fiscale voordelen
  • Besparing op brandstof- en onderhoudskosten
  • Geen mobiliteitsverlies
  • Vertrouwde merken en modellen
  • Veilige technologie
  • Imagobevorderend
  • Altijd tanken in de buurt
  • Motorgeluid tot 50% stiller dan bij benzinevoertuigen
  • Zo goed als geen fijn stof

… je de meerprijs van een CNG-wagen er snel uithaalt?

De aankoop van een nieuwe wagen met CNG-technologie kost ongeveer 2000 euro extra. Maar omdat je tot 30% minder betaalt aan de pomp dan voor diesel of benzine en je ook minder verbruikt, heb je je investering snel terugverdiend!  

.. je recht hebt op premies / fiscale voordelen?

In Wallonië krijg je een premie van je distributienetbeheerder.
Lees er meer over op https://www.gaznaturel.be/fr/demande-de-prime-cng.
Je betaalt in Vlaanderen tot in 2020 geen inschrijvingstaks en geen verkeersbelasting.

LNG voor vrachtwagens

Vrachtwagens op aardgas rijden op LNG (Liquid Natural Gas) Deze vorm van vloeibaar aardgas is nog interessanter voor langeafstandstransport. Een LNG-tank bevat drie keer meer energie dan een CNG-tank.
 
In Europa voorzien steeds meer landen LNG-bevoorradingsstations. Dit kan ook gekoppeld worden aan het maritiem transport, want een bevoorradingspunt in een haven kan zowel vrachtwagens als schepen bevoorraden.

Tanken

Het netwerk van aardgas tankstations breidt snel uit. U kan ook een bevoorradingspunt voor uw wagenpark installeren aan uw bedrijf, gekoppeld aan uw aardgasleiding. 

Vind een CNG tankstation

The Belgian Natural Gas Vehicle Association

NGVA.be is actief op verschillende vlakken om het gebruik van aardgas als brandstof te promoten en het netwerk van aardgastankstations uit te breiden. Meer informatie over de voertuigen, de stations en de voordelen van rijden op aardgas op hun website.

NGVA.be