Veilig en performant

Alle toestellen worden streng gecontroleerd en een Cerga-installateur zorgt voor een veilige installatie.

Veilige toestellen

De aardgastoestellen die u bij een fabrikant/invoerder koopt zijn veilig, bedrijfszeker en performant. Bij een condenserend toestel met het Energielabel Klasse A geniet u van dezelfde waarborgen én profiteert u ook nog eens van 10% minder verbruik. 

Meer info over het nieuwe Energielabel

Veilige installatie door een Cerga-installateur

Om uw gasinstallatie goed en veilig te laten installeren, werkt u best met een Cerga-installateur, een erkende professionele aardgasinstallateur.

  • Erkende technische opleiding, georganiseerd door de KVBG
  • Jaarlijkse bijscholing
  • Eersteklas advies
  • Installatie volgens strikte veiligheidsnormen
  • Geen bijkomende controle nodig

Vind een Cerga-installateur

Veilige energiebron

Aardgas is niet giftig en niet zelfontbrandend. Aardgas ontvlamt enkel wanneer er tussen 5% en 15% van in de omgevingslucht zit. Aardgas is lichter dan lucht, het ontsnapt en verdunt dus heel snel in de omgevingslucht. Er is bovendien een hittebron nodig van meer dan 650°C om het te laten ontbranden.

Wat als u gas ruikt?

Gaslekken komen zelden voor, maar als het toch gebeurt, dan merkt u een aardgaslek lang vóór er gevaar is op. Dat komt omdat uit veiligheidsoverwegingen aan aardgas een opvallende geur wordt toegevoegd. Deze geur is waarneembaar van zodra er 1% procent aardgas in de omgevingslucht zit. 

Kies voor aardgas

Helemaal overtuigd van de voordelen van aardgas? Overstappen op aardgas samen met uw netbeheerder is een logisch en makkelijk proces. Check de mogelijkheden voor lokale besturen.
 

Start