Uw vloot op aardgas, dat is groener
en goedkoper.

Rijden op aardgas

Steeds meer grote autoconstructeurs brengen hybride CNG-varianten van hun modellen op de markt. CNG staat voor Compressed Natural Gas. Dat is hetzelfde aardgas waarmee u uw ruimtes verwarmt. De redenen waarom topautomerken in aardgashybrides investeren zijn duidelijk.

Kies voor aardgas en geniet van alle voordelen.

Uw eigen vulstations

Uw netbeheerder helpt u niet alleen om uw gemeentelijke mobiliteitssituatie in kaart te brengen, zij ondersteunen lokale besturen ook met projectbeheer en advies rond de plaatsing van CNG vulstations in uw stad of gemeente. Informeer ook naar premies voor uw vloot aardgaswagens en uw eigen vulstations.

Rijd comfortabeler

Aardgas biedt een unieke, nog comfortabelere rijervaring. Uw vertrouwde merken hebben transport- en bedrijfswagens op aardgas. Daarnaast geniet u van minder motorlawaai en rijdt u een pak zachter omdat een aardgasmotor minder trilt.

Rijd goedkoper

Rijden op aardgas heeft heel wat milieutroeven en dat wordt beloond door de Vlaamse overheid. U betaalt in Vlaanderen vanaf 1 januari 2016 geen belastingen en daarbovenop vraagt een aardgaswagen minder brandstof- en onderhoudskosten. Uw onderhoudsfactuur daalt omdat een motor op aardgas minder snel slijt. Contacteer ook uw netbeheerder en vraag naar lopende premies bij aankoop van een aardgaswagen.

Rijd schoner

Uw inwoners wonen graag in een gemeente met een maatschappelijk verantwoord imago. De omschakeling naar een wagenpark op aardgas vraagt een kleine investering voor een voelbaar resultaat. Een wagen op CNG stoot 12% minder CO₂, 70% minder stikstofoxiden (NOx) en 95% minder fijn stof uit.

10 redenen om voor een wagenpark op aardgas te kiezen

  • Uw stad of gemeente als voorbeeldfunctie
  • Kleine investering
  • Fiscale voordelen
  • Besparing op brandstof- en onderhoudskosten
  • Geen mobiliteitsverlies
  • Vertrouwde merken en modellen
  • Veilige technologie
  • Altijd tanken in de buurt of op uw eigen terreinen
  • Motorgeluid tot 50% stiller dan bij benzinevoertuigen
  • Zo goed als geen fijn stof

… je de meerprijs van een CNG-wagen er snel uithaalt?

De aankoop van een nieuwe wagen met CNG-technologie kost ongeveer 2000 euro extra. Maar omdat je tot 30% minder betaalt aan de pomp dan voor diesel of benzine en je ook minder verbruikt, heb je je investering snel terugverdiend!  

.. je recht hebt op premies / fiscale voordelen?

In Wallonië krijg je een premie van je distributienetbeheerder.
Lees er meer over op https://www.gaznaturel.be/fr/demande-de-prime-cng.
Je betaalt in Vlaanderen tot in 2020 geen inschrijvingstaks en geen verkeersbelasting.

LNG voor vrachtwagens

Vrachtwagens op aardgas rijden op LNG (Liquid Natural Gas) Deze vorm van vloeibaar aardgas is nog interessanter voor langeafstandstransport. Een LNG-tank bevat drie keer meer energie dan een CNG-tank.

Tanken

Het netwerk van tankstations met aardgas groeit snel. Verschillende internationale actoren tonen grote interesse in de Belgische markt. U kan ook een bevoorradingspunt voor uw wagenpark laten installeren aan uw gebouwen of parkeergarage.

In Europa voorzien steeds meer landen LNG-bevoorradingsstations. Dit kan ook gekoppeld worden aan het maritiem transport, want een bevoorradingspunt in een haven kan zowel vrachtwagens als schepen bevoorraden.

Vind een CNG tankstation

The Belgian Natural Gas Vehicle Association

NGVA.be is actief op verschillende vlakken om het gebruik van aardgas als brandstof te promoten en het netwerk van aardgastankstations uit te breiden. Meer informatie over de voertuigen, de stations en de voordelen van rijden op aardgas op hun website.

NGVA.be